bet36体育在线_点击进入~

图片

Софтуер

Глобалният пазар на ERP ще достигне 57,6 млрд. долара до 2025 година

Мария Динкова

Глобалният пазар на ERP софтуер и услуги се очаква да достигне 57,6 млрд. долара до 2025 година, се посочва в публикувания на 17 февруари 2021 Constellation ShortList. Сред основните промени през последните 12 месеца са водещата роля на организирането на мобилността, процесът на автоматизация и използването на изкуствен интелект.

От подобрените възможности на ERP системите в облака, комбинирани с AI технологии като машинно обучение, ще се възползват главните финансови директори. Те изчисляват, че този тип решения могат да автоматизират ежедневните задачи за финансово управление и по този начин да се елиминира зависимостта от персонализирани отчети. Наличието на цялата необходима информация в облака води до множество бизнес предимства.

Експертите от SoftOne разкриват кои са основните ползи от облачните ERP решения:

Отчети
Cloud ERP позволява още по-бързо отчитане, в отговор на нарастващото търсене, позволявайки на потребителите да генерират не само месечни отчети, но и седмични или дори ежедневни. Благодарение на облачния ERP можете да използвате какъвто и да е тип отчети, когато пожелаете, без да се налага да разчитате на остарялото (и не толкова функционално в края на краищата) решение за поддържане на множество електронни таблици.

Съответствие
Спазването на нормативните изисквания е друг важен фактор, който насочва бизнеса към облака. Ето защо още в проучването за приоритетите на финансовия директор на Constellation Research от 2018 г. значителен процент, 41,9% от участвалите, отговорят, че спазването им е основен приоритет. Освен това осигуряването на съответствие трябва да бъде автоматизиран процес, а с отчетите, генерирани от AI, драстично се намалява необходимото време и ресурси, позволявайки на вашия бизнес да отговори на изискванията за съответствие. ИТ директорите трябва да се заинтересуват повече от това, което искат финансовите директори, като се има предвид, че те споделят много общи опасения, особено що се отнася до сигурността и устойчивостта.

Управление при кризи
Управлението на кризи е друг важен приоритет за финансовите директори, твърдят 40% от участвалите в проучването. ERP система, използваща AI, може значително да помогне на ръководителите на бизнеса да оценят рисковете от даден сценарий и общите рискове като цяло. След това системата ще предложи най-добрия начин на действие, като вземе предвид гореспоменатите рискови фактори. На по-общо ниво облачната инфраструктура предлага на бизнеса най-модерния и ефективен начин за стартиране на най-критичните им приложения.

Комбиниране на AI и ERP
Тези, които изберат облачно базирано решение, а не локално, всъщност могат да се възползват от по-ниската изчислителна мощност по всяко време. Друго предимство е, че базираният в облак софтуер се актуализира автоматично. И тогава, разбира се, е машинно обучение, което сега е интегрирано в базирани на облак ERP системи, което позволява на клиентите не само да изпълняват съществуващите модули по-ефективно, но и да идентифицират възможно най-добрите действия и следователно да намерят нови възможности за рентабилност.

Синергията между AI и облачните услуги драстично променя начина, по който хората имат достъп до дадена технология. Всъщност потребителите вече не купуват система, а купуват способността да задават въпрос. Дори по-добре, скоро те не просто ще купуват софтуерно решение, а предимно знания, които ще им позволят да подготвят бъдещите си действия.

X