bet36体育在线_点击进入~

图片

Сигурност

Хакерите все повече разчитат на облачните ресурси

Мария Динкова

Подземните облачни услуги може да изглежда като оксиморон, но те са истински и престъпниците ги използват, за да ускорят своите атаки и да оставят по-малко възможности на компрометираните компании да реагират, пише ITProPortal.

Това показва нов доклад на компанията за киберсигурност Trend Micro, която е открила терабайти от вътрешни бизнес данни, потребителски имена и пароли - включително за Google, Amazon и PayPal - пуснати за продажба в тъмната мрежа.

Информацията се продават чрез достъп до облачните логове, където те се съхраняват. В резултат на това според Trend Micro повече профили се монетизират и времето от компрометирането на един профил до реалните злоупотреби с него се намалява от седмици до дни или часове.

Също както компаниите се радват на скоростта и скалабилността на облачните услуги, същото важи и за киберпрестъпниците. Повечето изчислителни възможност им позволяват да оптимизират своите операции.

Хакерите, които купуват логове за базирани в облака откраднати данни обикновено използват информацията за целите на вторичното заразяване, като рансъмуерът е един от най-популярните избори.

Според доклада това е нова тенденция, която може да придобие дори повече популярност в бъдеще и даже да създаде "нов тип киберпрестъпници": експерти в копаенето на данни, които използват машинно обучение, за да подобрят предварителната обработка и извличането на информацията с цел постигане на по-висока полезност за потенциалните купувачи.

От Trend Micro смятат, че киберпрестъпниците ще се фокусират върху стандартизирането на своите услуги и цени.

X