bet36体育在线_点击进入~

图片

Сигурност

Бюджетите за сигурност ще се увеличат след bet36体育在线

Мария Динкова

Повечето компании планират да увеличат своите бюджети за киберсигурност след пандемията от bet36体育在线, показва нов доклад от NCC Group и Opinium.

На база на проучване, направено сред 500 мениджъри и лидери по киберсигурност, се оказва, че кибератаките срещу организации са се увеличили във всички области през последните 12 месеца, пише ITProPortal. Фишингът, зловредният софтуер и измамите са едни от по-често срещаните престъпления в дигитално пространство, след като компаниите бяха принудени да изпратят своите служители у дома.

Според анкетираните непрекъснато променящите се атаки е най-голямото предизвикателство, пред което са изправени. Въпреки трудностите обаче инвестициите в киберсигурността ще представляват само една четвърт от всички средства за ИТ през годината.

Според фирмите, за да се справят с тези трудности, ще трябва да се създадат стратегически планове и пътни карти. Освен това те очакват тенденции като отдалечена работа, облачни изчисления и дигитална трансформация да продължат и през новата година.

През по-голямата част от 2020 организациите основно се опитваха да се справят с икономическите последствия от пандемията. Но с навлизането в 2021 компаниите са принудени да приемат новото нормално и разходите ще се увеличат, за да се гарантира по-добра поддръжка на персонала.

Оаква се киберсигурността е една от основните проблемни сфери, в които бизнесът ще увеличи своите инвестиции, за да се справи с трудностите.

"Обнадеждаващо е, че организациите предприемат нови инициативи и увеличават кибербюджетите си, но е ключово те да инвестират разумно", смята Йън Томас, управляващ директор в NCC Group. Той допълва, че за да успеят компаниите да увеличат своята устойчивост срещу киберзаплахи сега и в бъдеще, те трябва да могат да следят, откриват и отговарят на заплахи бързо.

X