bet36体育在线_点击进入~

图片

Облачни Технологии

Google Cloud публикува въглеродните емисиите на всеки облачен регион

Мария Динкова

Google Cloud публикува данните, свързани с въглеродните емисии, произведени от всеки от облачните региони на технологичния гигант, пише IT Brief.

От компанията отбелязват, че от 2017 успяват да изравнят 100% от глобално използваното от нея електричество с покупката на слънчева и вятърна енергия. Google обаче иска да постигне повече до 2030 - всички глобални операции да използват 24/7 енергия без въглеродни емисии.

Компанията следи своя напредък чрез използването на коефициент, наречен Процент за безвъглеродната енергия или CFE% (Carbon Free Energy Percentage).

"Цялостното използване на енергия без въглеродни емисии в нашите центрове за данни е критичната следваща стъпка за постигането на едно чисто бъдеще и за подкрепата на клиентите на Google Cloud с най-чистия облак в индустрията. За да осъществим това всеки Google Cloud регион ще бъде снабден с комбинация от все повече и повече безвъглеродна енергия и все по-малко и по-малко базирана на горива енергия", коментират от компанията.

CFE% ще разкрива средно колко често даден регион използва чиста енергия на часова база. Разбира се, всички региони на годишна база използват 100% енергия без въглеродни емисии. Така че коефициентът разкрива до каква степен доставката на чиста енергия съвпада с нуждите на компанията. Регион с по-нисък резултат отчита повече часове в година, през които липсва съответстващо местно количество чиста енергия.

Най-добре справящите се Google Cloud региони по отношение на чистата енергия включва Сао Пауло в Бразилия (87%), Финландия (77%), Орегон в САЩ (89%).

Най-ниски резултати в света съответно се отчитат при Сидни (11% чиста енергия), Сингапур (3%), Тайван (19%), Лас Вегас (13%) и Южна Каролина (19%).

От Google Cloud посочват също така, че няма достатъчно данни да се изчисли генерираната енергия от основни локации като Токио, Хонконг, Сеул, Джакарта и Монреал.

Компанията също така предлага съвети за организациите, които използват Google Cloud региони:
  • Изберете регион с по-малко въглеродни емисии за своето ново приложение. Облачните приложения имат тенденция да остават на едно и също място, след като бъдат създадени, затова изградете и използвайте своето ново приложение в региона с най-високия CFE процент, достъпен за вас.
  • Въведете организационна политика за регионите с по-ниски въглеродни емисии. Можете да ограничите разположението на вашите облачни ресурси до определен регион или няколко региона, използвайки организационни политики.
  • Увеличете ефективността на облачните приложения, така че те да използват по-малко енергия и да произвеждат по-малко въглеродни емисии.
Google Cloud публикува въглеродните емисиите на всеки облачен регион

© IT BriefX