bet36体育在线_点击进入~

图片

Мениджмънт

Уменията по програмиране подпомагат кариерното развитие

Мария Динкова

След началото на пандемията и въведените ограничителни мерки много хора посвещават време за усвояването на умения, които могат да им помогнат да намерят нова работа. По-голямата част от тях са се насочили към компютърно програмиране и софтуерно разработване, пише ITProPortal.

Това показва нов доклад на Red Hat, базиран на проучване сред 11 хил. души във Великобритания. Данните разкриват, че почти половината са започнали да развиват ново умение по време на пандемията.

Една трета са били мотивирани от идеята да стартират нова кариера или да постигнат сигурност и стабилност в професионалното си развитие, овладявайки повече умения.

Голяма част от новите програмисти са с нетехническо образование или идват от нетехнически професии (43%), докато една четвърт от новите програмисти преди са работили в ИТ индустрията, а една десета са били безработни.

Освен към програмиране запитаните също така са се насочили към анимация и графичен дизайн, личностно развитие, обучение за първа помощ и редактиране като нови умения, които също могат да помогнат за подобряване на кариерата.

"Ако пандемията ни показа нещо, то е, че бъдещето е дигитално. Обнадеждаващо е да видиш толкова много хора да се захващат с компютърно програмиране или разработка на софтуер като ново умение, особено тези с нетехнически предишен опит", коментира от Върнър Ноблич от Red Hat EMEA.

X