bet36体育在线_点击进入~

图片

Мениджмънт

Успехите идват в правилния момент при най-подготвените за него

bet36体育在线 Media

Виктор Петров, управител на "Комитекс"

"Комитекс" тази година празнува 25 години от своето основаване. С какво ще запомните своя първи четвърт век история?

Нашите 25 години история съвпадат с едни от най-вълнуващите и динамични години в ИТ въобще, пълни с бурно високотехнологично развитие и старта на много нови за света и България продукти и услуги през 90-те години.
За "Комитекс" са години на непрекъснато бизнес развитие в динамичен баланс между технологичните иновации и нарастващите нужди и очаквания на българския пазар за компания партньор, която да представя, доставя и поддържа специализирани технологии и решения за идентификация и сигурност за финансовия, корпоративния и публичния сектор.

Кои технологични решения ви донесоха най-голям успех през този период?
Като своеобразни иноватори в нашия специализиран сегмент на ИТ бизнес ние успешно дистрибутираме продукти и развиваме услуги без аналог в България. В основата на този успех е целта ни да познаваме и предлагаме широк спектър от технологии и да ги комбинираме съобразно специфичните нужди на клиентите ни.
Технологичното партньорство на водещи компании за картовите технологии ни позволява да сме пазарен лидер при доставката на смарт карти, всички видове персонализиращи системи за карти, устройствата за използване на електронен подпис (с над 500 000 четящи устройства от 2003 година досега), сканиращи устройства за работа с лични документи и биометрия.

Какви са основните конкурентни предимства на услугите, които предлагате на българския пазар?
Създадохме и оперираме най-големия нефинансов картов център в България за печат, персонализация и пликоване на всички видове пластмасови карти с използване на всички технологии за печатна и електронна персонализация. Първи в България въведохме технологията за автоматизирано машинно пликоване на карти.
Предлагаме всички видове пластмасови карти и обезпечаваме за клиента целия процес - от момента на идеята, през избора на технология, дизайна, производството, доставката и персонализацията, до това картите да стигнат при техните ползватели. Съчетаваме картовите услуги с логистични услуги и предлагаме на нашите финансови и корпоративни клиенти цялостно решение до адреса на крайния клиент.

Върху какви ценности стъпвате при работата си с клиентите и партньорите?
Професионална и технологична компетентност, бизнес коректност и желание да надхвърлим очакванията на клиента при реализацията на неговия проект с фокус неговите нужди и изисквания. Спрямо доставчиците изграждаме и развиваме дългогодишни балансирани партньорски отношения с цел активен обмен на знания и успешно навлизане на техните продукти на българския и регионалния ИТ пазар.

"Комитекс" стои зад редица проекти за дигитализация, включително в образователния и обществения сектор. С кои от тях се гордеете в най-голяма степен?
Ние сме в основата или сме участвали активно в старта на редица технологични иновации на България. Такива са електронна студентска книжка, електронна транспортна карта, професионални ID карти за всички медицински съсловия, издаване на банкови карти на място в банков офис, автоматизирана идентификация на банкови клиенти, иновативни програми за клиентска лоялност на телеком оператори, безконтактна фестивална карта за разплащания, услугата по пликоване на карти и доставката им до адрес на клиент.

Кое беше най-сериозното предизвикателство във вашата работа през тези 25 години? На какво ви научи то?
Да изградим, съхраним и непрестанно да развиваме висококвалифициран екип от специалисти с много специфично познание и опит в областта на технологиите за идентификация и сигурност. Да създадем партньорства с водещи световни компании и постепенно да попълним палитрата от продукти и решения. Ние успешно решаваме тези предизвикателства и това е в основата на тези добри 25 години. Всичко това ни научи на търпение и че успехите идват в правилния момент при най-подготвените за него.

Върху какви решения планирате да се фокусирате през следващата година? Кои според вас са последните "горещи" тенденции в сферата на персонална идентификация и електронна сигурност?
Ще продължим да развиваме решенията за идентификация и сигурност. Ще предоставяме възможности на нашите финансови и корпоративни клиенти да идентифицират своите клиенти по лесен и бърз, автоматизиран и сигурен начин. Технологията Know Your Customer е част от нашите бизнес и технологични фокуси.

Съдържание от "Комитекс"

X