bet36体育在线_点击进入~

图片

Кои са най-успешните ИТ мениджъри през 2020 г.

Деница Дженева

Проект за успешното сливане на информационните системи на Банка ДСК и Експресбанк донесе на неговия ръководител отличието в категория "Мениджмънт" на конкурса "ИТ мениджър на годината" за 2020 г. Георги Йотов, началник на управление "Разработване и тестване на банкови приложения и системи", Банка ДСК, получи приза в една от трите традиционни категории на конкурса заради успешната ИТ интеграция след обединението на двете банки, в резултат на което Банка ДСК не само се превърна в най-голямата банка на българския пазар, но и в структурата на Група ОТП. Негови подгласници са Димитър Цолов, ИТ директор на ЕОС Матрикс ЕООД, за успешното прехвърляне в дистанционен режим на работа за рекордно краткото време от три дни и Радостин Богданов, СТО на SmartIT, за осигуряване на непрекъсваемост на работата на компанията, в това число на над 8000 служители в различни държави.

Номинираните мениджъри в категория "Мениджмънт" (от ляво надясно) - Димитър Цолов, Радостин Богданов и Георги Йотов

Номинираните мениджъри в категория "Мениджмънт" (от ляво надясно) - Димитър Цолов, Радостин Богданов и Георги ЙотовВ категория "Ефективност" победител стана Добрин Маринов, ИТ мениджър на "Загорка" АД. Зад успеха му стои серия от проекти, сред които пусната в експлоатация система за дигитализация на съдържанието и бизнес потоците, проект за анализ на бизнес данните от различни транзакционни системи на компанията и външни източници на данни, обезпечаване на дистанционната работа на служители и миграцията от Skype for Business към MS Teams, без сътресения за бизнеса. Номинации в категорията получиха Анатоли Пешев, "Ръководител Информационни технологии" в Силвър Стар, за успешната реорганизация на ИТ процесите и операциите на компанията през миналата година, и Асен Тасков, VP Cyber Security в Paysafe. Той е отличен за 29 реализирани проекта и инициативи, благодарение на които контролът и процесите по сигурността в Paysafe се подобряват значително.

Номинираните мениджъри в категория "Ефективност" (от ляво надясно) - Добрин Маринов, Анатоли Пешев, Николай Шекеров (водещ на церемонията) и Асен Тасков

Номинираните мениджъри в категория "Ефективност" (от ляво надясно) - Добрин Маринов, Анатоли Пешев, Николай Шекеров (водещ на церемонията) и Асен ТасковВ най-иновативната категория - "Иновация", призът бе присъден на Иван Такев, bet36体育在线 на "Гопет Транс". Той е награден за внедряване на система за транспортен мениджмънт (TMS) в компанията, като в обхвата на проекта попадат всички офиси, включително основното поделение в София, както и офисите в Румъния, Полша, Гърция и Турция. Новият TMS обхваща всички ключови бизнес процеси на компанията и засяга близо 400 потребители, използващи TMS-a като основен инструмент в ежедневната си дейност. Негови подгласници са Недялко Михайлов, изпълнителен директор "Операции и ИТ" в Райфайзенбанк (България), за проект за цялостна дигитална трансформация на банката, включително въвеждане на облачни технологии, контейнери, микросервизи и BizDevOps начин на работа, и Андрей Пейчиновски, ИТ мениджър, "Нобел Фарма". Сред неговите постижения са успешно планиране, организация и координация на проект, базиран на иновативни софтуерни технологии с цел оптимизация на процесите в сферата на финансово управление и контрол.

Номинираните мениджъри в категория "Иновация" (от ляво надясно) - Андрей Пейчиновски, Недялко Михайлов и Иван Такев

Номинираните мениджъри в категория "Иновация" (от ляво надясно) - Андрей Пейчиновски, Недялко Михайлов и Иван ТакевНаградите бяха връчени съответно от Мирослав Вичев, почетен председател на Клуба и изпълнителен директор на БОРИКА АД, Юрий Генов, председател на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България и изпълнителен директор и ръководител направление "ИТ" на Банка ДСК, и Емил Джиновски, изпълнителен директор на Клуба и регионален ИТ за регион "Развиващи се пазари" на GfK.

За девети път Клубът на ИТ мениджърите в България раздаде стипендии CLUB bet36体育在线 на ученици с постижения в областта на точните науки и потенциал в сферата на информационните технологии. Стипендиите, всяка от които е на стойност 1000 лв., целят да насърчат изявени млади хора към професионална ориентация в областта на приложението на ИТ за целите на бизнеса, предвид все по-дълбокото проникване на информационните технологии в компаниите от всички сектори. Тази година награди получават 6-ма младежи, чиито стипендии се финансират от Клуба на ИТ мениджърите в България.
Избраните стипендианти са:

? Мартин Копчев, 10 клас, Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев", град Габрово
? Стефан Хаджистойков, 11 клас, Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски", град София
? Явор Йорданов, 10 клас, Национална природоматематическа гимназия "Академик Любомир Чакалов", град София
? Цветелина Илиева, 9 клас, ППМГ "Акад.Никола Обрешков" град Бургас
? Матю Машков, 11 клас, Математическа гимназия "Баба Тонка", град Русе
? Виктор Колев, 11 клас, Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски", град София

Стипендиантите (от ляво надясно) - Цветелина Илиева, Явор Йорданов, Мартин Копчев и Стефан Хаджистойков

Стипендиантите (от ляво надясно) - Цветелина Илиева, Явор Йорданов, Мартин Копчев и Стефан ХаджистойковЦеремонията по награждаване се проведе на 16 юни в зала "Нелсън Мандела", Полиграфия офис център, в партньорство с БОРИКА АД и с подкрепата на Johnnie Walker. Конкурсът "ИТ мениджър на годината", който се проведе за тринадесети пореден път, се организира от Клубa на ИТ мениджърите в България с медийното партньорство на сп. bet36体育在线.

X