bet36体育在线_点击进入~

图片

Големи Данни

Модулните центрове за данни са гъвкав избор за виртуални обучения

Владимир Владков

Дигитализацията на класната стая е във фокуса на редица училища през последните няколко години, но пандемията COVID-19 принуди цялото образование да премине за една нощ към напълно дистанционно обучение, превръщайки приятните за притежание и използване технологии в задължителни. Това оказа огромен натиск върху мрежите и сървърните зали, развили се през годините в много училища. Градските райони и общините сега са изправени пред предизвикателството да осигуряват образователна ИТ инфраструктура, която може да поддържа цифровата класна стая без прекъсване, докато учениците се върнат отново към присъствено обучение.

За да се справят с тези предизвикателства, кварталните училища могат да се насочат към предварително сглобени модулни центрове за данни. Те се превръщат в привлекателна и широкоразпространена опция за градските райони, които искат да консолидират своите разпределени изчислителни ресурси в едно ефективно, сигурно, устойчиво и гъвкаво съоръжение, което да предоставя непрекъснати услуги, дори ако училищните сгради бъдат затворени или им бъде спряно подаването на електроенергия.

Предимства на модулните центрове за данни
Модулните центрове за данни удовлетворяват уникалните и променящи се изисквания на кварталните училища по няколко различни начина:

ВРЕМЕ: Училищата не искат разрушително и шумно строителство по време на учебната година. По-важното е, че през 2020-2021 г. училищата трябваше да се включат бързо и/или да увеличат цифровите възможности, за да продължат да осигуряват висококачествено виртуално обучение по време на пандемията. Модулен център за данни се справя с тези проблеми, тъй като действителното изграждане се извършва във фабриката, а времето за внедряване е с 50% по-бързо от традиционните инсталации. С модулен център за данни тип "всичко в едно" предварително сглобеният център за данни е инсталиран заедно с всичко, което върви с него: захранване, охлаждане, система за противопожарна защита, авариен генератор, UPS и сървърни стелажи - готов е за употреба.

Пространство: Някои училища са построени преди появата на компютри и дори по-новите училищни сгради може да нямат физическото пространство, необходимо за задоволяване на нарастващите цифрови нужди на днешните ученици. Кварталните училища, които искат да модернизират, разширят и да защитят от бедствия своята цифрова инфраструктура, са изправени пред избора дали да намерят място в съществуващите сгради, или да се насочат към нов строителен проект.

Модулният подход решава този проблем. Центърът за данни може да бъде изграден на открито в непосредствена близост до училището. По време на процеса няма прекъсване на образованието и всичко, което кварталното училище трябва да направи, след като бъде инсталиран модулният център за данни, е да го "захрани" с електричество и с данни.

Бъдещ растеж: Модулният подход позволява на кварталните училища да проектират център за данни с достатъчно изчислителни ресурси и капацитет за съхранение, за да се справят с текущите натоварвания и да имат допълнителен капацитет при растеж. Едно от предимствата на модулния подход е, че ако цифровите нужди драстично се увеличат в бъдеще, училищата могат лесно и бързо да добавят друг модул.

Експертиза: Доставчикът на центрове за данни обикновено има опит и ноу-хау за справяне с целия процес - от етапите на проектиране и планиране до фазата на изграждане, дистанционно наблюдение и управление, както и прогнозната поддръжка. Това дава възможност на училищния ИТ персонал да се съсредоточи върху ежедневните операции и да се възползва от експертизата на доставчика.

Централизиран подход: Много училища разполагат с изчислителни мощности и ресурси за съхранение на данни, скрити в "мрежови килери" в училищните сгради. Това създава проблеми по отношение на ефективността, свързаността, управлението и способността да се осигури последователно и надеждно потребителско изживяване. Модулен център за данни създава устойчива и консистентна ИТ инфраструктура, която е изградена въз основа на най-съвременните концепции за проектиране на центрове за данни. Модулният център за данни осигурява и периферни изчисления за критично важни облачни приложения като част от хибридна ИТ среда.

Сигурност: Наличието на критична ИТ инфраструктура, разположена в окабелени шкафове във всяка училищна сграда, създава потенциални уязвимости за сигурността. Консолидирането на активи в централизиран център за данни се справя както с проблема за физическата сигурност, така и проблемите на киберсигурността, като намалява броя на целите и улеснява професионалистите по сигурността да наблюдават и управляват системата.

В калифорнийското училище в долината Морено ИТ служителите са инсталирали сървърите в преобразувана мъжка съблекалня. В резултат оборудването често е прегрявало, захранването на системите също често е прекъсвало. Същевременно в целия район има 34 000 ученици, всеки със собствен Chromebook. След като са проучени възможностите, общината е решила, че модулният център за данни, разположен на територията на района, ще работи най-добре. Избран е сглобяем модул за центрове за данни на EcoStruxure, състоящ се от сървърни стелажи, резервни UPS, охлаждане, разпределение на мощността и пожарогасене. В допълнение мониторингът на системата и сигурността се осигуряват чрез ИТ софтуер и цифрови услуги Ecostruxure. Също така 3-фазният UPS осигурява резервирана мащабируема защита в случай на прекъсване на захранването.

X