bet36体育在线_点击进入~

图片

Cfo

Най-големите придобивания през 2020 г. (Част 1)

Иван Гайдаров

Миналата година отбеляза лек спад в глобалната технологична активност в сферата на придобиванията и сливанията, на фона на силната 2018 г., когато SAP купи Qualtrics за 8 милиарда долара, IBM придоби Red Hat за зашеметяващите 33 милиарда долара, а Broadcom - CA Technologies за 18,9 милиарда долара в брой.

Към края на третото тримесечие на 2019 г. обявените технологични сделки за придобивания и сливания възлизаха на 245 милиарда долара в глобален мащаб - спад от 25% на годишна база според GlobalData.

Кои са знаковите придобивания през 2020 г.? Ако първата половина на годината е показателна, то тогава големи сделки в технологичния бранш няма да липсват, а сигурността попада под светлината на прожекторите.

Ето и най-големите технологични сделки досега през 2020 г. в обратен хронологичен ред:

14 май: Microsoft ще придобие Metaswitch Networks

Microsoft обяви придобиването на британската компания Metaswitch Networks през май за неназована сума.

Това означава още един ход на зараждащия се 5G пазар от страна на Microsoft, тъй като Metaswitch е специализирана в създаването на виртуализиран облачен комуникационен софтуер. Това придобиване следва друго изкупуване на компания, фокусирана върху 5G - Affirmed Networks - по-рано тази година.

"Портфолиото на Metaswitch, включващо ултра-високоефективен облачен комуникационен софтуер, ще разшири нашата гама от предложения, достъпни за телекомуникационната индустрия", коментира в блога на компанията Юсеф Халиди, корпоративен вицепрезидент за Azure Networking, и добавя: "Microsoft възнамерява да използва таланта и технологията на тези две организации, разширявайки платформата Azure, за да разгърне и разшири нейните възможности в мащаб и по начин, който е сигурен, ефективен и създава устойчива екосистема."

13 май: VMware обявява намерението си да придобие Octarine

Специалистът по виртуализация VMware обяви намерението си да придобие Octarine за неразкрита сума. Базираният в Калифорния стартъп е специализиран в осигуряване на приложения, работещи на популярната платформа за оркестрация на контейнери с отворен код Kubernetes. VMware веднага ще асимилира екипа и технологиите на Ocatrine в своя отдел за киберсигурност Carbon Black, който придоби миналата година за 2,1 милиарда долара.

"Придобиването на Octarine ни позволява да подобрим вътрешната сигурност на контейнерите (и средите на Kubernetes), чрез вграждане на технологията Octarine в VMware Carbon Black Cloud и чрез интеграции с платформата VMware Tanzu", обяснява Патрик Морли, генерален мениджър на Security Business Unit към VMware.

7 май: Zoom придобива слециализираната в криптиране от край до край компания Keybase

Zoom обяви придобиването на Keybase - компания, специализирана в разработката на платформа за сигурни съобщения - през май за неясна все още сума.

Популярното приложение за видеоконференции стана обект на засилен контрол по време на физическата изолация по време на пандемията, включително по отношение на практиките си за сигурност и съхранение на данните. Изпълнителният директор на компанията Ерик Юан бързо обяви 90-дневен план за справяне с проблемите със сигурността и неприкосновеността на разговорите в платформата.

"Горди сме да съобщим за придобиването на Keybase, друг важен момент в 90-дневния план на Zoom за по-нататъшно укрепване на сигурността на нашата видеокомуникационна платформа", написа Юан в публикация в блога на компанията.

Keybase е специализирана в криптиране от край до край - метод за криптография, който гарантира, че комуникациите са защитени във всеки край на реда, което означава, че съдържанието не може да бъде видяно или чуто от никого извън участващите страни, включително от самия доставчик.

Zoom казва, че в близко бъдеще ще предлага криптирания режим за срещи за всички платени акаунти. "Планираме да публикуваме подробен проект на криптографския дизайн в петък, 22 май. След това ще бъдем домакин на дискусионни секции с гражданското общество, криптографски експерти и клиентите, за да споделим повече подробности и да поискаме обратна връзка", пише Юан.

Очаквайте продължение!

X